Kril Metodi Üniversitesi

Saints Cyril and Methodius University of Skopje – Makedonya Cumhuriyeti nde kurulmuş ilk devlet üniversitesi olma özelliğine sahip olan Kiril Metodi Üniversitesi, aynı zamanda Makedonya’nın en büyük üniversitesidir. Eski Yugoslavya döneminde kurulmuştur. 90 yıllık geçişme sahiptir. Eğitime başladığında üç fakülte ile başlamıştır. Şu anda 21 fakülte 5 araştırma enstitüsü ve devasa bir kampüsü ile eğitim vermektedir.

Kiril i Metodi üniversitesi nde, şu an 50.000 üzerinde yerli ve yabancı öğrencisi mevcuttur. Türkiye’de dahil, dünya genelinde yaklaşık 70 ülke tarafından diplomaları tanınmaktadır. Kiril İ Metodi üniversitesiMakedonyada eğitim ve bilim konusunda, branşlarında uzman kadrosuyla AB müfredatına uygun eğitim sistemi ile, en iyi kalifiye eleman yetiştiren saygın bir devlet üniversitesidir. Yaklaşık 3.000 kadar saygın eğitim ve öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi akademik personel ile Makedonyada eğitim hizmeti vermektedir.

Saints Cyril and Methodius University of Skopje, Kuruluşundan bu yana, 130.000 üzerinde lisans düzeyinde, 10.000 kadar yüksek lisans düzeyinde, 6.000 kadar doktora derecesi mevcuttur.

Üsküp Üniversitesi olarakta bilinen Kiril İ Metodi Üniversitesi bünyesinde, bir çok araştırma, geliştirme ,spor, sanat, bilgi ve eğlence dahil dernekler ve sosyal klüpler mevcuttur. Kiril Metodi devlet üniversitesi tıp fakültesinden
mezun olmuş bir çok doktor ve sağlık personeli bugün Türkiye’ de değişik hastanelerde görev yapmaktadır. Kiril  Metodi üniversitesinde lisans ve yüksek lisans eğitimine katılan öğrenciler, istedikleri taktirde ve istenen kriterlere uygunluk halinde burslara müracaat ederek maddi yardım alabilmekte, Kiril  Metodi üniversitesinde yetkililer burs konusunda gerekli bilgileri öğrencilerine vermektedir.

Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi, Arnavutluk, Avustralya, Belçika, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, İngiltere, Almanya, Yunanistan, İsrail, İtalya, Çin, Kore, Kosova, Norveç, Polonya, Romanya, Rusya, Slovenya, ABD, Sırbistan, Ukrayna, Uruguay, Fransa, Hollanda, Karadağ Cumhuriyeti, İsviçre, İsveç, İspanya ülkelerinde değişik üniversitelerin yanısıra, Türkiye de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Kastamonu üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ile anlaşmalar yapmıştır.

Kril Metodi Üniversitesi’ne kayıt olmak için herhangi bir sınav şartı yoktur. Dilediğiniz bölüme sınavsız olarak kayıt yaptırabilirsiniz.
Kril Metodi Üniversitesi YÖK tarafından tanınmaktadır. Mezuniyetinizden sonra YÖK’e başvurarak denklik kriterlerini yerine getiren öğrenciler denkliklerini alabilirler.
Oturum izinleri, sağlık hizmetlerinden ilgili ülke vatandaşı kadar yararlanabilme hakkını öğrenciye tanımaktadır.
Hazırlık eğitiminden sonra transkriptiniz ile başvuru yaparak almış olduğunuz dersleri saydırarak lisans tamamlama yapabilirsiniz.
Konu üzerinden YÖK ile irtibata geçilmelidir.
Kril Metodi Üniversitesi’ nin kayıtları Mart ile Ağustos arasında yapılmaktadır.
Kril Metodi Üniversitesi’ nde yüksek lisans programları bulunmaktadır.
Makedonya’da ulaşım oldukça ucuzdur. Tren ağları zayıf olmakla birlikte belediyelerin temin ettikleri otobüsler kullanılabilir. Taksi fiyatları da oldukça caziptir. Ayrıntılı bilgi için ofislerimize danışabilirsiniz.
Kril Metodi Üniversitesi’ nde eğitim dili Makedonca ve İngilizce’dir. Öğrenciler 1 yıl hazırlık eğitiminin ardından bölüme başlayabilirler.
Bir öğrencinin temel barınma, gıda ve sosyal ihtiyaçları için gerekli olan meblağ 350-400 Euro arasındadır.
Makedonya’ da örgün eğitim politikası uygulanmaktadır. Tüm bölümlerde devam zorunluluğu bulunmaktadır.
Oturum başvurusu danışmanlık hizmetleri kapsamındadır. Gerekli evraklar kayıt için kullanılan evraklar arasındadır. Süre için firmamız tarafından bir müdahale yapılamamakta olup konsolosluk yetki sınırları içerisindedir.
Türkiye’deki üniversitelere yatay geçiş yapacak öğrenciler, geçiş yapmak istedikleri üniversite ile görüşüp koşulları yerine getirerek yatay geçiş yapabilirler.
Üniversite kaydı için her hangi bir sınava girilmesine ihtiyaç yoktur.
Kiralar 100 € ile 250 € arasında değişmektedir.

Kayıt için öğrenci tarafından toplanması gereken evraklar aşağıda belirtilmiştir

  1. Lise Diploması; Lise Diploması aslı ve noterden tasdikli sureti, vilayet makamından apostilli.
  2. Pasaport Fotokopisi; Pasaportun geçerlilik süresinin en az iki yıllık olması gerekir. (10 yıllık olması önerilir.)
  3. Transcript; Lise Not Dökümü 1.2.3.4 Dönemi Yıl Sonu notlarını gösteren belge vilayet makamından apostilli.
  4. Sağlık Raporu; Devlet hastanelerinden veya Aile hekimliğinden alınan sağlık raporu, Sağlık müdürlüğü onaylı resimli ve vilayet makamından apostilli (Tek Dr. imzası yeterlidir.
  5. Nüfus Kayıt Örneği; Nüfus müdürlüğünden alınacak. Vilayet makamından apostilli
  6. Fotoğraf; 12 Adet vesikalık resim arka zemini beyaz olması gerekir.
  7. Adli Sicil Kaydı; Vilayet makamından apostilli
  8. Taahhütname; Yurtdışında eğitim göreceği süre boyunca eğitim ve yaşam masraflarını karşılayacağına dair noterden belge. Vilayet makamından
  9. Vekaletname; Yurtdışında eğitim işlemlerini Balkanlarda eğitim danışmanımıza işlemlerle ilgili yetki verdiğinize dair noterden belge.
  10. İkametgah; Nüfus müdürlüğünden alınacak. 2 adet.
  11. Uluslararası Doğum Belgesi; Nüfus müdürlüğünden alınacak. 2 adet.
  12. SGK Hizmet Dökümü; SGK’da sigortalı olduğunuza dair belge. (Yoksa 1 yıllık özel sağlık sigortası)